Magasinet

5 tips til valg af havemøbler

At vælge de rigtige havemøbler er altafgørende, hvis du vil gøre god brug af din have henhover den dejlige, danske sommer, og havemøbler findes i et enormt udvalg af stilarter, materialer og prisklasser. Derfor kan det være en forvirrende proces at identificere de rigtige havemøbler til din netop din have, og derfor har vi samlet 5 gode råd til at vælge de rigtige havemøbler i denne artikel.

  1. Identificer dine behov

Det første skridt i valget af havemøbler er at identificere dine behov. Hvad vil du have møblerne til at gøre for dig? Er det til at sidde i solen og læse en bog, eller skal du bruge det til spisning, grillfester og hygge? Når du har identificeret dine behov, kan du begynde at se på de forskellige typer havemøbler, der bedst opfylder disse behov.

  1. Overvej din plads

Det næste skridt er at overveje den plads, du har til rådighed i din have. Du skal sikre dig, at de møbler, du vælger, passer ind i den mængde plads, du har til rådighed, og du skal også sørge for, at der er plads nok omkring møblerne til, at folk kan bevæge sig komfortabelt rundt i haven trods møblernes tilstedeværelse.

  1. Vælg det rigtige materiale

Materialet dine møbler er lavet af er også vigtigt. Nogle materialer er mere holdbare end andre, og nogle er mere vejrbestandige. Som udgangspunkt er plast altid et glimrende valg, hvis du ønsker langtidsholdbare møbler, da plast er ekstremt vejrbestandigt og samtidig også ualmindeligt nemt at gøre rent. Derfor bruges plast næsten også altid til for eksempel plantekasser. Du bør også overveje farven på materialet, da dette vil påvirke, hvor godt det vil passe ind i din haveindretning.

  1. Overvej dit budget

Som i alle andre købssammenhænge er budgettet altid en vigtig overvejelse, når du skal vælge havemøbler. Du skal sikre dig, at du finder møbler, der ligger inden for din prisklasse, og du skal også sørge for, at du har penge nok til at købe alle de møbler, du skal bruge til din have. Du bør derfor fra start af gøre op med dig selv, hvilken prisklasse dine møbler bør befinde sig i, og hvordan du bedst får dine penge til at række længst muligt inden for denne.

  1. Shop rundt

Glem endelig ikke at shoppe rundt, inden du køber havemøbler. Der er mange forskellige butikker, der sælger havemøbler, og du burde kunne finde noget, der opfylder dine behov inden for budgettet. Derfor er det naturligvis stadig ærgerligt at gå glip af et godt tilbud, når du køber et givent møbel, så sørg for at kigge på det samme møbel i forskellige forretninger, inden du køber det, sådan at du får den bedste pris. Intet er værre end at sidde tilbage med en lang næse, til trods for at du netop har købt et møbel, du egentlig er rigtig glad for, bare fordi du kunne have sparet 500 kroner i en anden forretning

Du kan måske også lide...