Magasinet

Ny olieret terrasse? Jeg skvattede og det kostede en ny plastfyldning

Det er vigtigt at passe godt på sin træterrasse, hvis man ønsker at beholde den i mange år. Det kan man gøre ved at rengøre terrassen jævnligt, men også at sørge for at den får den olie, den har brug for. Dog er der visse ting du skal være opmærksom på, når du giver terrassen en behandling.

Derfor bør du behandle din terrasse

Når man behandler træ der opbevares udenfor, så gør man det for at give det en længere levetid. Træ har brug for beskyttelse mod vind og vejr, og det skal både beskyttes fra solens UV-stråler, men også fra regnens fugt. Derfor er det en god idé at give træet en olie, som kan beskytte træet mod den slags. Gør du det jævnligt, vil du opleve at træet holder styrke og bevarer det pæne look.

Rengør din terrasse

Inden du begynder på nogen form for behandling, er det vigtigt at du rengør din terrasse i dybden. Derfor er det altså ikke nok bare at give terrassen lidt sæbevand. Brug gerne trærens, det trænger dybt ned i træet og fjerner det skidt der sidder godt fast. Det er her vigtigt at du ikke lader træet tørre ind med trærens på. Når du har skrubbet, skal du skylle træet med almindeligt vand. Gentag behandlingen efter behov.

Vælg den rigtige olie

Der findes selvfølgelig ikke kun én olie til træterrasser, og derfor har du også et valg at tage her. Valget går dog hovedsageligt på farve, da de fleste olier beskytter tilstrækkeligt. Du kan vælge at gå med en ny farve, hvis du ønsker, men oftest ser det pænest ud, hvis man vælger farve efter træets oprindelige farve. Så kommer træet bedst til udtryk.

Sådan olierer du terrassen

Det allerførste du skal sikre dig inden arbejdet begynder, er de rigtige arbejdsforhold. Olie-behandlingen virker ikke særlig godt, hvis den bliver påført i stærk sol og varme. Derfor bør der være både skygge og køligere vejr, når du skal behandle terrassen. Dog ikke regnvejr.

Når dette er sikret, skal du påføre olien i et jævnt lag med en pensel. Vær opmærksom på at olien skal se blank eller våd ud. Fordel mere olie, hvis enkelte steder mangler mere olie.  Vent til sidst 15-20 minutter og fjern overskydende olie fra terrassen, særligt omkring samlingerne. Gentag behandlingen efter et døgns tid.

Mens du venter på at olien trækker ordentligt ned i træet, er det vigtigt at du spærrer af omkring, så familiemedlemmer eller dyr ikke løber på terrassen. Det kan resultere i at man falder, slår tanden og pludselig skal have en plastfyldning fikset hos tandlægen. Og det er de færreste der gider det.

 

Du kan måske også lide...