Magasinet

Den rette madras til det stilfulde hjem

Der er mange faktorer der skal falde på plads, når man skal indrette sit hjem. Udover at finde ud af hvor man skal placere sine møbler i de forskellige rum, skal der også lægges en plan over det kreative udtryk, man gerne vil udtrykke gennem sin indretning. Skal det være helt strømlinet eller måske mere eklektisk anlagt? En klassisk hvid farve på væggene eller andre farver? Det kan være en virkelig sjov og spændende oplevelse at indrette sit hjem, da man virkelig kan slå sig løs med at eksperimentere sig frem, indtil man finder det rette udtryk, man gerne vil gå videre med. Derefter kan man blive ved med at tilføje eller omarrangere elementer i hjemmet, som det passer en!

Dit personlige udtryk

Som sagt er det kun fantasien der sætter grænser for hvordan man vil indrette sit hjem. Hvis man flytter flere end en ind i hjemmet, så skal man højst sandsynligt også tage højde for hvad ens partner eller værelseskammerat også gerne vil dekorere hjemmet med. Med mindre vedkommende er fuldstændig ligeglad og overlader al indretning til dig, skal man nok gå på kompromis med hvilke ting og sager skal fylde fællesrummene. Måske syntes du ikke særlig godt om det maleri, din partner havde hængt op i stuen, men med lidt god vilje, kan det sagtens være at du vænner dig til det og pludselig en dag ikke ville være det foruden. Der er meget man skal blive enige om på trods af forskellige stile og holdninger, men måske vil de to stile tilsammen udgøre noget nyt og spændende. Man lærer meget om sin egen stil ved at blive inspireret af andres indretningsvalg, især når man deler hjem med andre.

Kvalitet frem for kvantitet

Uanset hvad man køber ind af møbler og andre ting til hjemmet, er det vigtigt at disse møbler er af høj kvalitet. Dette gælder så meget andet i livet, da man helst skal betale penge for noget, der også kan holde i lang tid uden at gå i stykker. Det ville nemlig være utrolig ærgerligt at købe et nyt, flot spisebord og slæbe det hele vejen op til lejligheden på tredje sal for at det blot går i stykker et par måneder efter. Hvis man ikke har pengene til at købe dyre designermøbler, er det en god idé at gå i antikvarer, der handler med møbler. Hos disse forhandlere kan man oftest købe lidt ældre, men stabile møbler til en lavere pris end hvad man ville kunne købe hos andre møbelforhandlere. Det kan især anbefales hvis man gerne vil have et gennemført rustikt og retrolook til sin bolig.

En sikker vinder

Et af de mest vigtige værelser i hjemmet at indrette er nok soveværelset, hvor mange dilemmaer kommer i spil. Selvom man måske godt kan blive fristet til at gå på kompromis med budgettet og købe en madras i den billigere ende, er det det hele værd at gå efter en dyrere madras. En madras i den dyrere ende vil ikke blot kunne holde i mange år fremover, den vil også være meget mere behagelig at ligge på for ryggen. Men nogle gange kan det også virke uoverskueligt at finde den rette madras, hvis man ikke er kommet til møbelforhandleren godt forberedt hjemmefra. Alle mennesker er forskellige, når det kommer til hvordan man sover og hvilken slags hårdhed ens madras gerne skulle have, før man sover ordentligt. Inden man tager af sted for at købe den rette madras i møbelforhandleren, kan man for eksempel læse op på guides om senge, madrasser osv., så man ikke kommer tilbage med et fejlkøb, der skal returneres.

 

Du kan måske også lide...