Magasinet

Får styr på vandplejen i din spa

Der er ikke noget mere luksus end et spabad der hjemme. Dog er det nødvendigt at få styr på vandplejen, ellers bliver det mindre fedt at sidde i det beskidte spavand. God vandkvalitet er yderst vigtige i spabade, som står med permanent vand. For at undgå at der kommer urenheder og bakterier i vandet, så skal vandplejen være i top.

Læs med her og find ud af, hvordan du får styr på vandplejen i dit spabad.

Hvad er vandpleje?

Du ville ikke gå i bad i et badekar med det samme vand i igen og igen, fordi vandet over tid naturligvis bliver beskidt og samler snavs og bakterier fra dem, som benytter badet. I swimmingpools, spabade og friluftsbade skal vandet stå permanent over længere tid, uden at det bliver sundhedsskadeligt at bade i. Derfor skal dette vand altid holdes fuldkommen hygiejnisk, og derfor gør man brug af vandpleje.

Vandpleje er et bredt term, der dækker over en masse forskellige produkter, som er med til at rengøre det permanente vand i dit spabad. Vandpleje omhandler produkter som desinfektionsmidler, tabletter eller rensende filtre, som holder spavandet rent og fri for bakterier.

Vandhygiejnen skal være i orden

Regnvand, nedfald, smådyr og skidt fra badegæster er alt sammen ting, som forurener vandet i dit spa. Ved tilsætning af produkter som for eksempel Sunwac 12 til vandpleje holdes vandet bakteriefrit således alle badegæster ubekymret kan nyde afslapning i det rene vand.

Foruden vandpleje kan spavandet blive uhygiejnisk og sundhedsskadeligt. Varmt vand især kan blive grobund for masser af mikrorganismer og bakterier, som er rigtig farlige for os mennesker. Derfor skal dit spabad altid gå hånd i hånd med god vandpleje.

Klor opretholder den gode PH værdi

Du kender sikkert til den velkendte duft af klor der river i næsen, så snart du træder ind i en svømmehal. Stort set alle bassiner med permanent vand benytter sig af klor for at opretholde badevandets PH værdi. Klor er nemlig et enormt effektivt desinficerende middel at benytte til vandpleje.

Det er også vigtig at opretholde den gode PH værdi i dit spabad for at sikre vandet er desinficeret optimalt. Derfor bør du altid benytte klor i dit spabad. Klor fås både som tabletter, der langsomt frigives i vandet eller som granulat. Hvis du har et spabad der hjemme så er klor et must have til vedligeholdelse af det rene vand.

Du kan måske også lide...