Magasinet

Forbered dig på næste blomstersæson

Når du skal plante og så i haven, så er det vigtigt at du har en ide om, hvordan din have skal se ud. Måske har du husket at tage billeder i løbet af året, ellers må du i gang nu. Årsagen til at det er en god ide at tage billeder er, at hvis du skal dele planter, kan du se, hvor der mangler noget og så sætte dem der. Du kan også se, hvordan din frø-have har set ud i løbet af sommeren, og måske du ønsker et andet udtryk eller hvis du er helt tilfreds, kan du genskabe dine bede næste år.

 

Biodiversitet

 

Du må endelig ikke glemme at skabe biodiversitets bede rundt omkring. Dette hjælper insekterne til at trives og skaber et bedre miljø. Hos CB har vi et stort udvalg af frø til økologiske blomster og andre blomsterblandinger som ser skønne ud i haven. Sår du dem det ene år, så vil du ved mange af sorterne have mulighed for at tage frø fra året efter og derved holde liv i de blomster som du finder smukke.

 

Farverig have med skønne blomsterblandinger

 

Kig evt. ind på vores side med havefrø. Du kan se frøblander i forskellige farvemix som f.eks. hvid, rød, blå og gul til gyldne eller poser med evighedsblomster, sommerfugleblanding og prydgræsser. Alt sammen er med til at skabe de smukkeste bede.

Der er mange tanker der skal gøres for at skabe de perfekte rammer for snitblomster, insekt venlige bede, spiselige blomster og en drøm for øjnene. Brug efterår og vinter til at lave dit eget havedesign. Så er du klar i det tidlige forår og kan komme i gang med at forspire dine frø, og derved forlænge blomstringssæsonen.

 

Højbede og drivhuse

 

Har du kun højbede eller drivhus, så skal du være opmærksom på, hvilke arter som hvor. Det kan være hårdt at arbejde i højbede, da haveredskaber ikke altid passer i størrelsen. Men der er kommet nye redskaber som er tilpasset i størrelse og højde. Det er så træls når ukrudt pibler op mellem det ny såede hvis haveredskaberne ikke passer og at man derved ikke får tilstrækkeligt ud af sine bede.

Vær forberedt allerede nu, så vil have, altan, drivhus og højbede stortrives i smukt blomsterflor i forår og sommer. Glem nu ikke her i eftersommeren at samle frø af dine yndlingsblomster, så de kan mixes med nye spændende blomster. Lad det blive en fryd for øjet med de nyskabte bede i den kommende sæson.

 

Du kan måske også lide...