Magasinet

Hvad er en båndsliber?

Står du og skal have materialer af træ eller metal slebet, men det kræver mere muskel end du eller nogen du kender besidder? Så er båndsliberen den maskine du burde investere i. Båndsliber er en utroligt kraftfuld sliber, hvis man sammenligner med maskiner og værktøj i samme kategori. Båndsliberen er bygget med to tromler, hvis formål er at køre et stykke sandpapir hurtigt rundt. Det vil altså sige, at en båndsliber på nogle punkter minder om en drejebænk. Maskinen gør arbejdet for en, man skal bare selv påføre materialerne med bedst mulig finesse.

Hvorfor købe en båndsliber?

En båndsliber kan i teorien bruges til mange forskellige projekter, så længe materialerne er af træ eller metal. Det kan være gulve, bordplader, metal hegn, bordben (træ eller metal). Ved opgaver som disse, er en båndsliber utroligt effektiv. For mange bliver en båndsliber hurtigt uundværlig i værkstedet, da det er en perfekt hjælper til f.eks. at fjerne rester af maling eller bare for at give sine projekter en glat og blank finish.
Du kan tilmed få modeller som har en beholder til savsmuld, så du slipper for meget af oprydningen efter den sjove del af arbejdet.

Hvilken størrelse burde du købe?

Her er det behov, evner og budget som skal være de tre største faktorer på dit valg af båndsliber. Er du gør-det-selv som ønsker en båndsliber af mindre størrelse, som skal bruges til mindre omfattende opgaver, så skal man ikke ud at købe en af de helt store industrielle båndslibere. Industribåndslibere er produceret med det specifikke krav at kunne klare meget større opgaver end normalt, som naturligvis kræver en kraftigere og stærkere maskine.
Skal du dog blot have en til værkstedet, så skal spørgsmålet mere gå på om det skal være stationær version eller en model til at stå på arbejdsbordet. Herefter går kraft og budget hånd i hånd. Så skal man udelukkende slibe træ behøver man ikke op i en virkelig kraftig model. Vil man derimod slibe metal, så kræver det en lidt dyrere model. Derefter skal valget af slibebånd ind over, og her rådes det at have et bredt udvalg i værktøjskassen i forhold til slibebåndenes grovhed. På den måde kan man udføre arbejdet bedst muligt.

Du kan måske også lide...