Magasinet

Hvorfor er en god seng vigtigt?

Følelsen af at vågne op veludhvilet er noget, som mange enten drømmer om eller længes efter. De fleste har nok prøvet at vågne op og føle at de kun lige har nået at lukke øjnene før de nu skal op og på arbejde. Der er mange årsager til at man vågner med følelsen af at man slet ikke har sovet og derved er træt det meste af dagen – før man så skal i seng igen. Problemet med at leve weekend til weekend uden at føle sig veludhvilet, er at man sænker sin generelle glæde og kan medføre stresssymptomer hvis presset fra arbejde eller børn presser an og du ikke er veludhvilet.

 

Men hvordan sikrer man sig så den bedste søvn? For at give dig de bedste vilkår for en god nats søvn, så har vi et par råd her, som kan hjælpe dig til at sove bedre og vågne friskere.

 

Den gode seng og madras

Sengen er uden tvivl vigtig når det kommer til søvnens kvalitet. Hvis du har investeret i en god seng og en god madras, som har dit ønskede niveau af støtte, så vil du også opleve at du får langt mere hvile i løbet af natten. Man behøver dog ikke at gå på kompromis med design når det kommer til ens søvn. Det handler om at finde en balance mellem det fede design og den blødhed i madrassen. Spørg altid din sengespecialist om hjælp før du køber din seng. Du kan stå at finde den flotteste seng og de kan hjælpe dig med en madras med den perfekte fasthed.

 

Få nok dyb søvn

Dyb søvn er nok et af de vigtigste tidspunkter igennem søvnfaserne, når man ønsker at vågne op veludhvilet. For at forstå dyb søvn, så skal du kende til de fire forskellige søvnfaser. Den første søvnfase er her hvor du døser hen og indledningsvis begynder at sove. Anden søvnfase er når du ikke længere er bevidst om de ting omkring dig, men hvor du stadigvæk vågner let ved rumstering eller lyde. Tredje og vigtigste fase i dette tilfælde er den helt dybe søvn – dyb søvn – det her hele kroppen kan få lov til restituere. For at du skal vågne midt dyb søvn, så ville det kræve meget høj larm, så du sover altid virkelig tungt i dyb søvn. Til sidst går man ind i REM søvn, det her hvor kroppen begynder at vågne lidt og her hvor du måske kan huske få ting fra drømmene.

 

Dyb søvn er derfor noget du virkelig har behov for i løbet af natten. Derfor er det vigtigt at investere i en god seng, som kan give dig alt den støtte du har behov for i løbet af natten.

 

 

Du kan måske også lide...