Magasinet

Kan du spare penge ved at gro dine egne grøntsager

Går du med en drøm om, at gro dine egne grøntsager der hjemme? Undrer du dig over om det mon kan spare dig penge, at høste det grønne fra din egen køkkenhave? Der er faktisk rigtig mange fordele ved, at gro sine egne grøntsager der hjemme, og det kan faktisk også lette på pengepungen. Læs med her, og find ud af hvordan.

Lækker billig mad fra grøntsagshaven

Ved at gro dine egne grøntsager, frugter og krydderurter kan du let komme til at spare penge. Ofte er det langt billigere, at dyrke dine råvare selv, end det er at købe dem i butikken. Uanset om du har en stor have eller blot en lille altankasse med plads til en tomatplante, så er det en super god og pengebesparende hobby, at gro sine egne grøntsager.

Derudover er det yderst praktisk, da du altid har friske, sunde og lækre grøntsager lige ved hånden, når du laver mad. Oftest smager de selvgroede grøntsager meget bedre, da de ikke er blevet behandlet eller fragtet før de tilberedes.

Hvis du er interesseret i, at komme i gang med at gro friske grøntsager i din have så følg linket her https://blomsterverden.dk/collections/grontsagsfro. På blomsterverden kan du handle grøntsagsfrø, så du kan komme i gang med at gro en masse grønt og lækkert hjemme i din have.

Spar på pengene og undgå madspild

De fleste grøntsager, som du kan købe i dit lokale supermarked, er ikke ufattelig dyre. Dog kan det komme til at løbe op og koster en del, når man skal ned og hente en pose gulerødder, hver gang der skal koges suppe eller laves råkost. Derudover går mange af grøntsagerne ofte til spilde, da man får købt for mange eller glemmer at få dem brugt.

Dette slipper du får, når du gror dine egne grøntsager. Der høster du altid kun lige det antal du har brug for, og resten kan få lov til at stå. Undgå at spilde store mængder af mad, hvilket også er skånsomt for miljøet.

At gro sine egne grøntsager er nemlig også klimavenligt. Når råvarer transporteres over landegrænser udledes store mængder CO2, som er skadeligt for miljøet. Dette undgår du naturligvis, når grøntsagerne nemt og enkelt plukkes fra egen have. Det er derfor ikke kun den billigste løsning, at gro sine råvarer selv, det er også det bedste valg i forhold til vores planet.

Du kan måske også lide...