Magasinet

Professionel redskab til boligindretning for håndværkere samt hobbyister: Borepressen

Mens de fleste huller kan bores med din elektriske boremaskine, vil der være applikationer i dit træbearbejdning, hvor en boremaskine vil være uvurderlig. Borepressen giver dig mulighed for at udføre præcisionsboring og levere særligt nøjagtige huller med stor diameter.

 

En af de bedste egenskaber ved en boremaskine er muligheden for, at du kan indstille hullets dybde. Dette er især nyttigt, når du har et antal huller, du skal bore, alle af samme dybde. Borepressen giver dig også mulighed for at bruge forstnerbor, hulsave og spadebor, og bore huller med stor diameter til dybder, der ville være meget vanskelige at bore med hånden.

 

De forskellige funktioner

De funktioner, du skal kigge efter, når du køber din boremaskine, begynder med en bænkmonteret eller fritstående model. For ordens skyld har de fritstående modeller som regel større motorer, hvilket gør dem mere kraftfulde. Det betyder, at dit arbejde bliver mere smidigt. Du kan også arbejde på større lagerstykker med den fritstående boremaskine. Se også efter variable hastigheder. Dette vil blive opnået ved muligheden for at skifte bæltet til en anden remskiveopsætning, hvilket ændrer hastigheden, hvormed patronen roterer. Dette er vigtigt, fordi hårdttræ og nåletræ skal bores med forskellige hastigheder (blødt træ kræver hurtigere hastigheder end hårdt træ, mens hårdt træ vil brænde ved høje hastigheder).

 

Se endelig efter et feed, der har flere håndtag på. Du vil have den største kontrol, når du styrter boret, og det hjælper at have 2 eller 3 greb på håndtaget. Dykhåndtaget skal kunne låses, så du kan indstille dykdybden med en automatisk gentrækning.

 

Den fritstående gulvmodel kan også komme med en anden fantastisk funktion – evnen til at svinge borebordet af vejen. Nogle af dem kan også vippes til en 45-graders vinkel.

 

Se efter et bord, der har slidser, der giver mulighed for brug af klemmer, så du kan bruge jigs og hegn på bordet. Der vil være pladser på bordet, der giver mulighed for dette.

 

For at bore rigtigt stort lager skal du kigge efter en boremaskine, der har en virkelig dyb hals. Ligesom med båndsaven er dette afstanden mellem arbejdskanten, i dette tilfælde boret, og den lodrette støtte bag på pressen.

 

Din boremaskine kan virkelig hjælpe med snedkerarbejde, såvel som ved boring af huller. Med den korrekte fastgørelse kan du faktisk bore firkantede huller. Mejslerne, der skærer den firkantede del, er fastgjort over patronen, og boret passer indeni. Dette gør det nemt at bore stik- og tapsamlinger.

 

Andre anvendelser og tips til din boremaskine:

 

  • Brug den til slibning. Du kan bruge en slibetromle i patronen og justere bordets højde til nemt at slibe buede snit.
  • Forskudte huller er nemme at bore, når du klemmer stykket fast.
  • Små stykker kan klemmes fast på borepressebordet, så de ikke kan bevæge sig rundt, mens du borer.
  • Lav en V-jig til at holde runde genstande, såsom stoleben, til boring.
  • Spænd stopklodser fast til borebordet, hvis du skal bore samme sted på flere stykker træ.

 

Start din karrierer som håndværker

Hvis håndværk altid været en hobby, men nu overvejer du det som en karrierer. Er en af de bedste ting du kan gøre som nystartet, er ved at investere i en virksomheds hjemmeside

 

Mange nystartet virksomhedsejere nægter at oprette en hjemmeside, fordi de mener, at det er svært og dyrt at lave en effektiv hjemmeside. Det er dog ikke sandt.

 

Der har aldrig været et nemmere og billigere tidspunkt at lave hjemmesider af høj kvalitet på. Der er overkommelige, brugervenlige hjemmesidebyggere tilgængelige for dig. Ellers er det at finde en prisvenlig webbureau til at hoste og oprette en professionel hjemmeside også ret ligetil.

Du kan måske også lide...