Magasinet

Så syg kan du blive af at bade i et beskidt spabad

Når du er på ferie i udlandet, hygge weekend i sommerhuset eller på spaophold med kæresten, er der tit og ofte mulighed for at hoppe i et spabad.

Måske du er en af de heldige der har et spabad til at stå hjemme i haven eller på terrassen i sommerhuset.

Du overvejer det måske ikke og tænke selvfølgelig at ejerne af spabadet sørger for at gøre det rent og holde badevandet på de rigtige keminiveauer.

Men dette er ikke altid tilfældet. Det er derfor en rigtig god ide at tjekke om der bliver brugt de rette kemiprodukter og om der bliver brugt den rette mængde kemiprodutker, når du skal op og koge i et spabad.

Brug den rigtige kemi i dit spabad

Når man skal justere klor niveauet, pH værdien, eller alkalinitet i badevandet på et spabad, er det vigtigt at man bruger de rigtige kemiprodukter og den rigtige mængde kemi.

Kemiprodukterne har indvirkning på hinanden, og øger eller formindsker effektiviteten af hinanden, hvis ikke vejledningen er fulgt og fx pH værdien bliver for høj.

Når pH værdien overskrider de anbefalede 7 – 7,2, kan klor produkterne ikke arbejde under de rigtige forhold og det kan derfor være svært at få fjernet alle bakterier i vandet.

Derfor er det nødvendigt at benytte de rigtige kemiprodukter til spa, for at få det mest indbydende og rene badevand i sit udendørs spabad.

Sørg for at holde dine filtre rene

Udover klortabs og andre kemiprodukter, er det især filtrene i et spabad der er med til at holde spabadet rent for skidt og snavs.

Det er nemlig svært at undgå at der kommer lidt skidt med op i karet, hver gang man hopper op i spabadet.

Der kan nemlig sidde lidt skidt på fødderne, komme skidt fra naturen når coveret ikke er på, eller hudplejeprodukter fra huden.

Her er filtrene behjælpelige med at rense og sørger for at skidtet bliver filtreret fra, så badevandet holdes rent og lækkert.

Men for at filtrene i spabadet kan blive ved med at arbejde optimalt, er det en nødvendighed at skruer dem ud med jævnlige mellemrum og skylle dem godt og grundigt under haveslangen.

Derudover kan man med fordel tage filtrene ud 1-2 gange om måneden, stille dem i et kar med filterrens i tolv timer, og skylle dem rene for filterrens, inden man skruer dem tilbage i spabadet.

På den måde arbejder dine filtre bedre og du undgår at skulle skifte dem flere gange om året.

God fornøjelse med dit spabad

Hvis der bliver brugt de rigtige produkter og filtrene i spabadet bliver rengjort jævnligt og skiftet en til to gange om året. Så undgår man at badevandet bliver fyldt med bakterier og dermed at man bliver syg og får udslet.

Bakterierne trives nemlig rigtig godt i det varme badevand i spabadet, hvis ikke der er brugt den rigtige mængde klor og pH-værdien ikke er justeret ind til et niveau mellem 7,2 og 7,4.

Sørg derfor for at holde badevandet rent i dit spabad.

Du kan måske også lide...