Magasinet

Gør din bolig mere bæredygtig

Dette indhold er sponsoreret.

Bæredygtighed er et varmt emne i dag, og det er der god grund til. Der findes nemlig et væld af muligheder for dig, der gerne vil bo i en mere bærdygtig bolig, så du kan passe lidt ekstra godt på vores planet.

I denne artikel kan du læse mere om, hvordan du gør din bolig mere bæredygtig, og hvilke tiltag du kan implementere i din hverdag for at være med til at gøre en forskel. Vi giver dig både de store og små tiltag, så du helt selv kan bestemme, hvilke der fungerer for dig.

Tænk smart med dit nye tag

Bor du i et hus, vil der være brug for at udskifte taget på et tidspunkt. Er det ved at være tid hos dig, kan du meget vel overveje en mere bæredygtig løsning, der er med til at give plads til naturen. Vælger du græs på tag, får du både et smukt og æstetisk tag, der samtidig giver dyr og planter muligheden for at leve i bedste velgående på din boligs tag.

Genbrug dine materialer

Bygger du nyt, eller er du i gang med et renoveringsprojekt, kan du meget nemt gøre en forskel på den bæredygtige front. En af de største syndere i Danmark er, at vi smider byggeaffald ud. Derfor er der også god grund til at fokusere på at genbruge dine byggematerialer, hvor det er muligt.

I Danmark kommer hele 35 % af vores samlede affald fra byggeri i landet. Det er én af de største syndere i CO2-regnskabet, og derfor kan du gøre en stor forskel nemt og enkelt ved at tænke genbrug ind i dit byggeprojekt.

Byg med omtanke for bæredygtigheden

I dag er der mange forskellige muligheder for at vælge bæredygtige og miljøvenlige materialer i forbindelse med et byggeprojekt. Derfor kan du også sætte en dagsorden, hvor netop de bæredygtige materialer er omdrejningspunkt for din bolig.

Det giver ikke kun muligheden for at bo i en grønnere bolig. Det er samtidig også mere fremtidssikret, fordi du anvender gode materialer og metoder, så huset kan blive stående i mange år og ikke skal renoveres efter 10 år.

Energimærket tæller

Energimærket i din bolig er givet på forhånd, når du køber boligen. Men du kan sagtens optimere på den front ved at udskifte vinduer eller efterisolere. Det hjælper med at skabe et bedre indeklima, hvor huset altid er beskyttet, men det er ikke det eneste. Når du vælger at foretage forbedringer på din bolig, vil den være mere attraktiv ved et eventuelt salg, og så vil du spare penge på eksempelvis opvarmning af boligen. Det giver dig en grøn og mere bæredygtig bolig, hvor du kan nyde godt af lavere regninger.

Du kan måske også lide...