Magasinet

Seks tips til en bedre søvn

Dette indhold er sponsoreret

Mange ting kan spille ind, når man ikke kan sove. Måske er du stresset og har for meget på din tallerken, måske er du forælder til en nyfødt baby, eller måske er du blevet syg og dermed ekstra udfordret i forhold til at få sovet ordentligt igennem.

Søvn er en af de vigtigste faktorer til et godt og sundt helbred. Hvis du har problemer med at sove, og du for eksempel ligger og vender og drejer dig uden at kunne finde hen til den søde søvn mere ofte, end hvad godt er, så skal du læse videre. Denne artikels formål er at give dig nogle håndgribelige tips til, hvordan du får en god nats søvn på regelmæssig basis.

1.     Hold dig til et fast søvnmønster

Prøv at gå i seng og stå op omtrent det samme tidspunkt hver dag. Prøv at undgå, at din søvncyklus afviger for meget i weekenderne, og forsøg at holde dig til maks. en times forskel. At være konsekvent med sin søvn forstærker din krops søvn og vågne cyklus. Det anbefales, at det gennemsnitlige menneske skal bruge omkring syv timer på at sove hver nat.

2.     Lav et soveværelse, der understøtter søvn

Det betyder, at dit soveværelse meget gerne skal være køligt, mørkt og stille. Overvej at bruge hjælpemidler som mørklægningsgardiner, ørepropper eller ventilatorer, hvis dit værelse ikke lever op til disse krav. Du får selvfølgelig også brug for en god seng med en god madras. Jensen madrasser er nogle af de bedste, der findes, og du kan finde et stort udvalg ved at trykke på linket.

3.     Vær påpasselig med, hvad du spiser og drikker

Gå ikke i seng, når du er sulten eller overmæt. Undgå tunge og store måltider i hvert fald et par timer forinden, du går til køjs. Nikotin, koffein og alkohol skal også forsøges at undgås eller skæres ned på umiddelbart inden sengetid, da de tager lang tid om at forsvinde fra dit system og kan forstyrre en god nats søvn.

4.     Begræns middagslure

Lange lure midt på dagen kan forstyrre din nattesøvn. Forsøg at begrænse dine lure til en halv times tid, og lad være med at lægge dig til at sove sent på dagen.

5.     Vær fysisk aktiv i løbet af dagen

Regelmæssig fysisk aktivitet kan gøre underværker for din søvn. Forsøg at bevæge dig aktivt hver dag, hvis ikke du kan nå et helt træningspas eller en løbetur, så prøv i det mindste at komme udenfor. Du skal dog ikke være fysisk aktiv alt for tæt på din sengetid, da det kan have den modsatte effekt på din søvn. Børn skal også være aktive for at kunne sove ordentligt. Du kan finde børnecykler til at holde aktivitetsniveauet oppe via linket her.

 

6.     Håndter dine bekymringer før sengetid

Lig ikke og vær bekymret, og spekuler ikke over alle mulige scenarier, lige inden du skal sove. Prøv at slutte fred med dine bekymringer inden, skriv dem eventuelt ned, og læg dem til side til dagen efter.

Med disse seks råd burde du være godt rustet til at takle din søvnløshed. Hvis intet af det kan hjælpe dig, så skal du tage kontakt til din læge.

 

 

Du kan måske også lide...