Magasinet

Sådan her kan du fuldende din boligs sikkerhed

For mange boligejere er sikkerheden af hjemmet og dets uderum noget af det vigtigste. Der kan være mange årsager til, hvorfor nogle personer ønsker at værne sig mere omkring sikkerheden.

Boligen og dets have er noget af det allerførste forbipasserendes møder på deres vej. For mange kan det være en alt for fristende sag at kigge på boligen, samt hvad der måtte forgå i uderummet. Dette kan for nogle føles som en krænkelse af deres privatliv, hvor det for andre også kan føles som et brud på sikkerheden

Herudover har nogle boligejere værdifulde genstande i deres hjem, garage/carport og lignende. Disse kan hurtigt blive til oplagte målskiver for uvedkommende aktører såsom indbrudstyve. På den anden side kan et ubeskyttet hjem også løbe en større risiko i forhold til at blive offer for hærværk, ravage og lignende.

Tænk som en borg

Når det kommer til at øge sikkerheden af dit hjem, findes der en del forskellige tiltag og løsninger, som du kan gøre brug af. Du kan her tage udgangspunkt i eksemplet af en borg, ved dette skal der forstås at du ikke behøver at omdanne dit hjem til en fæstning, men blot følge og implementere nogle af løsninger.

En af de typiske sikkerhedsinstanser som mange gør brug af, er at anskaffe sig et hegn (i borg analogien murer). Der findes mange muligheder, når det kommer til valget af hegn, da der findes hegn i forskellige designs, materialer, svingende behov for vedligehold, funktioner og lignende. I mange tilfælde er det budget og den lokale hegnlovgivning, der sætter dagsordenen, hvorfor det kan være meget gavnligt at undersøge Hegnsloven og gældende lokale lovgivninger med netop dette.

Herefter er det vigtigt at du vælger et hegn, der både lever op til dit hjems udtryk, men også dit sikkerhedsmæssige behov. Det kan nemlig blive en dyr løsning, hvis du skal købe nyt hegn grundet fejl eller utilfredshed med stilrent og lignende.

Adgangskontrol er særligt vigtigt

Når du har fundet din ønskede hegnløsning, bør du som det næste undersøge mulighederne indenfor porte og låger. Adgangskontrollen til dit hjem er en meget vigtig faktor. Et hegn er ikke lige så effektiv, som det bør være, hvis der er en ukontrolleret og beskyttet åbning. De uvedkommende kan nemlig gå udenom hegnet, indtil de når til den ubeskyttede åbning.

Det kan i sådan et tilfælde være til stor hjælp at installere en port i form af en automatisk skydeport til indkørsel eller lignende. En port kan nemlig fuldende hegnet, således at det har den mest optimale effekt i forhold til privatliv og sikkerhed. En port kan forsegle indgangen til hjemmet og dermed skabe kontrol et sted, hvor der tidligere ikke nødvendigvis var noget kontrol eller manglende deraf.

 

 

 

 

Du kan måske også lide...