Magasinet

Ny bolig tæt ved stranden? Gå på ravjagt

Er du lige flyttet tæt på stranden? Så har du helt sikkert fået en god udsigt. Men ved du, hvad du også har fået? Du har fået en helt oplagt mulighed for at tage på ravjagt. Du kan nemlig finde rav på alle strande i Danmark. Derfor er der uden tvivl også noget rav på stranden nær dig. Selve jagten er en sjov og hyggelig beskæftigelse, hvor du sagtens tage både unge og ældre i din familie med. Eksempelvis kan I tage på jagt i forlængelse af en familiemiddag. Her er det ofte dejligt at få strakt benene og få noget frisk luft.

Husk det rigtige udstyr til ravjagten

Selvom ravjagt går helt tilbage til bronzealderen, så har teknologien altså også indhentet den. Det betyder, at du kan få en del udstyr, som gør ravjagten noget nemmere. Blandt andet kan du få både ravlygter, ravkeser og ravbriller. Med udstyret kan du nemmere se ravet. Eller lettere få fat på det. Det er nemlig rigtig vigtigt at du passer på dine øjne når du er på ravjagt. Du bør derfor få fat i de vigtige ravbriller.

Derfor skal du bruge en ravlygte

En ravlygte gør dig i stand til at se ravet mere klart. Det er derfor et uundværligt redskab, når du gerne vil på ravjagt i mørket. Lygten har et UV-lys, der får mikroorganismerne i ravet til at reflektere tilbage. Lygterne fås i flere forskellige varianter. Nogle af dem er designet til begyndere, da de får ravets lys til at lyse endnu mere klart. Andre lygter er gode til enten at lyse langt eller bredt – eller begge dele på en gang. Hvis du ønsker at gå på ravjagt i dagtimerne, er der også designet lygter, som du kan anvende i dagslyset.

Hvad er ravbriller?

Når du tager på ravjagt, vil det som nævnt være en god idé med en ravlygte. Lygten lyser med UV-lys, som ravet så reflekterer tilbage. For at passe bedst muligt på dine øjne, bør du derfor investere i et sæt ravbriller. Ravbrillerne filtrerer nemlig lyset, så det ikke er skadeligt for dine øjne. Nogle ravbriller vil også været udstyret med en såkaldt booster. Det er en funktion i brillerne, der gør ravet nemmere at se – uden at gå på kompromis med dine øjnes sikkerhed.

Glem ikke ravkesen

Et sidste redskab, der absolut også vil gøre det nemmere for dig at gå på ravjagt, er en ravkede. Det kan bedst beskrives som en slags si, der er blevet udstyret med et skaft. Ravkesen er genial, når du har brug for at fiske rav op af vandet. Særligt, hvis du går på ravjagt om vinteren, vil en ravkese være en god idé. På den måde slipper du nemlig for at tage hånden ned i det kolde vand. En ravkese vil ofte også være udstyret med en form for krog bag på. Du kan anvende krogen til at flytte på tang, så du bedre kan se ravet. Eller du kan anvende den til at rode rundt i ravpindelaget. Ravkesen fungerer, så at sige, som en forlængelse af din hånd.

 

 

Du kan måske også lide...