Magasinet

Hvorfor tales det så meget om KNX i el-branchen?

Hvis du har funder hertil, så er det måske fordi at du har hørt om KNX. Men hvad betyder KNX og hvad er det? Og hvad bruges det til? Her har vi lavet en lille opsummering af den vigtigste viden vedrørende KNX.

Hvad er KNX?

KNX er intelligent bygningsinstallation. KNX Association er navnet på den sammenslutning af producenter, der udvikler, producerer og markedsfører KNX komponenter baseret på en fælles teknologi til intelligente bygningsinstallationer. KNX er altså et navn, ikke en forkortelse.

Med KNX kan du få et intelligent styringssystem i hjemmet eller til din virksomhed, der kan mere end blot tænde og slukke for køkkenapparater. KNX tilbyder smarte integrerede løsninger i forhold til styring af lys, varme, ventilation, overvågning og alarmer.

Hvilke er fordele med KNX?

KNX tilbyder mere komfort, mere sikkerhed og en større energibesparelse: Uanset om det drejer sig om villaer eller kontorbygninger, stilles der stadig større krav om nem og fleksibel styring af aircondition, lys og adgangskontrol. Samtidig bliver effektiv energiudnyttelse stadig vigtigere.

Hvad koster KNX?

Prisen på KNX varierer selvfølgelig alt efter hvilke integrationer osv. som du har brug for. Du kan få KNX installeret fra 30-40.000kr og opad. For at få fast pris på KNX så er det en god i idé at anmode om tilbud hos sikringsselskaber og autoriserede elektriker firmaer som tilbyder KNX-løsninger, du kan f.eks. kontakte Autoriseret Elektriker Valby, for montering og tilbud på KNX-systemer.

Øger KNX sikkerheden i hjemmet?

KNX lyder lidt Fort Knox agtigt, og alt efter hvilke funktioner som du ønsker, så kan du øge sikkerheden i din bolig med hjælp at KNX-systemer, men for at spare penge så kan du også vælge sikring fra. Hvis sikkerhed er vigtigt for dig og du ønsker at samarbejde med et elektrikerfirma som tilbyder KNX med henblik på mere sikkerhed i din bolig eller til din virksomhed, så kan du f.eks. kontakte Norh Entreprise, som også har en afdeling hvor fokus er på sikkerhed. Du kan kontakte Norh Sikring og læse mere om deres forskellige løsninger her.

 

 

Du kan måske også lide...