Magasinet

Alt du skal vide om parketgulv

Drømmer du om nyt gulv til boligen, men er ikke helt sikker på hvilket gulv, som du skal vælge? Parketgulv bør helt klart være på listen over dine overvejelser. Parketgulv er både flot og har mange fordele. Læs med her for at få alt den information omkring parketgulv, som du bør have før, at du tager dit valg.

Funktionelt og holdbart

Parketgulv består af tre lag, som er med til at gøre gulvet mere holdbart. Ofte vil det øverste lag være en form for massivt træ. De resterende lag kan for eksempel være lavet af spånplader eller grantræ. Ved at have tre lag skulle fugtbevægelserne gerne mindskes. Når du køber parketgulv, køber du faktisk et gulv, som du kan have i mange generationer. Parketgulv kan nemlig slibes pænt igen, når det begynder at se brugt ud. Jo tykkere gulvet er fra start af, jo mere kan det slibes. Man kan vedligeholde sit parketgulv på andre måder end af slibe det. Man kan for eksempel lakere det. Hvis man køber en hård lak, vil gulvet holde i endnu længere tid. Det er fordi, at man jo først slider lakken ned før, at man begynder at slide det massive lag træ ned.

Fordele ved lakeret parketgulv

Lakeret parketgulv er også dejligt nemt at rengøre. Lakken beskytter nemlig træet, og man kan derfor nemmere undgå pletter. Vælger man at få olieret sit gulv, vil det ikke beskytte lige så godt. Til gengæld vil olien trænge ind i træet, og det ser utroligt flot ud. Hvis man vælger det rigtige underlag til ens parketgulv, vil det være lydisolerende og rigtig rart at gå på.

Vælg mellem forskellige parketgulve

Parketgulv tilbud kan fås i mange forskellige træsorter. Hver træsort ser selvfølgelig anderledes ud. Man skal altså først vælge hvilken træsort, som man er interesseret i. Derudover kan man ved parketgulv ofte vælge mellem 1-stav, 2-stav og 3-stav gulv. I et 1-stav gulv er hver planke bare et stykke træ. Vælger man i stedet 2-stav gulv er der to stave i en planke. 3-stav er selvfølgelig med tre stave i bredden af planken. Mængden af stave kan faktisk betyde rigtig meget for et rums udseende. For eksempel bør man ikke vælge 1-stavs gulv, hvis rummet er småt. Det får det nemlig kun til at se mindre ud. Der findes også forskelligt gulvmønster indenfor parketgulv. Forskellige forhandlere har forskellige mønstre, og det kan være rart at se nogle forskellige mønstrer før, at man vælger ens nye gulv.

Du kan måske også lide...