Magasinet

Har du opdaget væggelus hjemme hos dig? Sådan skal du gøre!

Hvis du har opdaget at der er væggelus i dit hjem, er det meget vigtigt, at du omgående anskaffer dig væggelus bekæmpelse. Denne bekæmpelse er i størstedelen af tilfældene nødt til at foregå på professionel vis. Væggelusene spreder sig nemlig hurtigt og de kan både gemme sig i dine vægge, dit tøj og dine møbler.

Hvor kommer væggelus fra?

Som dens navn også angiver, sidder mange af dine væggelus i væggen. De gemmer sig i løbet af dagen og kommer frem om natten, når du sover. Der kan derfor også gå lidt tid før du kommer til at opdage dem i dit hjem, da den er allermest aktiv i nattetimerne. Grunden til at vi oplever flere og flere tilfælde med væggelus i de danske hjem, er ganske simpelt at vi i dag lever i en globaliseret verden, hvor vi mennesker rejser meget. Væggelus er nemlig også gode til at gemme sit i dit tøj i din kuffert. De har derfor hurtigt spredt sig til hele verden

Sådan foregår bekæmpelsen af væggelus i dit hjem

Først og fremmest bliver der støvsuget grundigt alle de steder hvor væggelusene er synlige. Dernæst er der flere virksomheder, der bruger hunde, som kan opspore sig til væggelusene. De kan nemlig determinere, hvorhenne i væggene væggelusene gemmer sig. Til sidst bliver væggene dampet, hvor væggelusene allerede dør efter få sekunder.

Hvordan forbereder man sig på en bekæmpelse af væggelus?

Når først du har besluttet dig for at du har brug for en væggelus bekæmpelse, bør du begynde at forberede dig på bekæmpelsen. Det er nemlig vigtigt, at du gør noget ved væggelusene lige så snart du finder ud af at de befinder sig i dit hjem. Så kan du også undgå at de breder sig til andre husstande nær dig eller til gæster, som har været på besøg i dit hjem. Inden de professionelle væggelus bekæmpere kommer på besøg hos dig, er det vigtigt at du har vasket alt og/eller frosset dit tøj ned. Der skal nemlig kun en enkel væggelus til, før at det hele kan hobe sig op igen.

Det er muligt at få en gratis inspektion

Nogle væggelus bekæmpelses virksomheder tilbyder til en gratis inspektion inden de påbegynder bekæmpelsen af væggelusene i dit hjem. Så kan du få omfanget af bekæmpelsen at vide, inden de begynder på at fjerne væggelusene.

Du kan måske også lide...