Magasinet

Hvad skal du tænke over, når du skal have nyt tag?

Når man køber et hus af ældre dato, så skal du med stor garanti have et nyt tag inden for en overskuelig fremtid. Taget er nemlig som oftest det, folk venter længst muligt med at skifte, da det er en dyr og uoverskuelig affære, hvilket betyder, at taget er i en mindre god stand, når folk vælger at få det skiftet.

 

Men taget er faktisk en af de ting, som man bør prioritere. Det er nemlig det, der sørger for, at dit hus er beskyttet mod vind og vejr. Beskytter dit tag ikke tilstrækkeligt, kan der med tiden opstå fugt i undertaget, og hvis du ikke har sådan et, så vil fugten opstå direkte i dine spær.

 

Der er dog flere ting, du skal overveje inden du begiver dig ud i at få dit tag skiftet. Du skal blandt andet overveje, om du vil stå for arbejdet selv, og hvis ikke, hvilken håndværker skal så stå for jobbet? Her kan erfaring og pris være nødvendige faktorer at kigge på.

 

Hvilken håndværker skal jeg vælge?

Når du skal vælge en god håndværker til tagrenovering, skal du overveje, om du ønsker et større eller mindre firma til arbejdet. Vælger du et større firma, vil opgaven med stor sandsynlighed blive udført hurtigt, da der er flere taglæggere til opgaven.

 

Det kan dog være en god idé at tjekke firmaets anmeldelser før du giver dem et kald. Er de kendt for at udføre opgaven lidt for hurtigt eller for at gøre jobbet til punkt og prikke? Måske du også kan læse mere om ventetiden i forhold til opstart eller garantien efter taget er lagt.

 

Der kan være flere fordele ved at vælge en mindre og lokal håndværker til dit næste tagprojekt. Blandt andet kan du være forholdsvis sikker på, at den lokale håndværker vil gøre jobbet til UG, da du er hans bedste reklame.

 

Er din håndværker lokal, kan du uden tvivl også finde andre i området, der kan sige, om resultatet har været tilfredsstillende. En mindre virksomhed kan være dyrere at hyre, men som oftest vil der være 100% fokus på dig som kunde. Der kan altså være klare fordele ved at vælge en mindre virksomhed.

Hvad koster et nyt tag?

 

Prisen på et nyt tag varierer meget efter huset størrelse, hvor nemt det er at komme til taget, samt hvilke materialer du ønsker, at taget skal laves i.

 

Derudover har lokationen naturligvis også en stor betydning for, hvad prisen er. Skal du have et nyt tag i Kolding, så vil det som oftest være billigere end hvis du skal have et københavnsk firma til at stå for opgaven.

 

Du kan derfor med fordel undersøge markedet for de virksomheder, der kan love dig de bedste materialer til den bedste pris.

Du kan måske også lide...