Magasinet

Inspiration til tømrer projekter i haven

Går du med tanker om at renovere eller ændre i haven, så følger her lidt tips og ideer til projektet, hvor vi gennemgår en række passende tilføjelser til haven lige fra garager og carporte, til skure og redskabsrum og meget mere. Hvad en du er gør-det-selv-typen eller skal have professionel hjælp af en tømrer, så kan du helt sikkert finde masser af brugbar information i denne artikel.

Fuldend din nybyggerdrøm

Er du flyttet i nyt hus, eller allerede er boende i et hus med grund og have, er næste skridt ofte at få styr på selve grund og have. Det indebærer mange gange en komplet renovering, hvor der arbejdes med alt fra haveanlæg, tømrer, og brolægning, med nye hække og blomsterbede, træterrasser og stisystemer og indkørsel, for blot at nævne nogle af de elementer der kan indgå i et komplet projekt. Søger man inspiration til et komplet haveanlæg, kan man med fordel læse med her, hvor vi går i dybden med den del der relaterer sig til tømrer projekter.

Garager og carporte

En nødvendighed hvis man har bil er enten garage eller carport. Uden en garage eller en carport vil bilen ikke være beskyttet mod vind og vejr, og vil derfor være langt mere sårbar over for slitage og skader. Med en carport er du sikret en bedre beskyttelse, da din bil vil stå parkeret under et tag, som beskytter mod regn, sne og hagl. Hvis du gerne vil opnå en total beskyttelse af din bil, så er en garage det bedre valg. Med en garage er din bil nemlig sikret fra alle sider, til forskel fra den åbne carport. At opføre en garage er dog en sværere håndværkermæssig opgave, noget man skal gøre sig overvejelser om inden man kaster sig ud i et gør-det-selv projekt. Af samme årsag er det også den dyrere løsning hvis man får hjælp af en professionel tømrer.

Træterrasser og overdækkede terrasser

En træterrasse er en oplagt tilføjelse til sin have, da man derved får et sted at opholde sig i når vejret tillader det. Der findes mange typer af træterrasser, men anbefalingen herfra er at få kigget på de populære Jatoba træterrasser, samt komposit terrasser. Med disse former for terrasser er du sikret et smukt og vedholdende resultat.

Skal man have lavet ny terrasse, eller har man allerede en eksisterende, kan man også overveje at få overdækket sin terrasse. Med en overdækket terrasse kan du også sidde udendørs, selv på dage hvor det regner, og hvor vejret ellers ikke tillader at sidde udendørs. En overdækket terrasser beskytter samtidig dit inventar, såsom havemøbler og grill, fra at komme i kontakt med regn og andre skadende vejrelementer. Man kan også med fordel overveje at få afskærmning på sin terrasse, for på den måde at kunne få bedre ly mod vinden.

Skure og redskabsrum

Skure og redskabsrum er en oplagt tilføjelse, da man kan opbevare alle de ting man ikke kan have i huset, og på den måde beskytte sit inventar bedre. Eksempelvis kan man få et cykelskur, så man har et sted at stille sine cykler, eller et redskabsrum, hvor man kan stille græsslåmaskinen. Skure og redskabsrum har en lang række af anvendelsesmuligheder, og er det praktiske valg til enhver have.

Hegn og stakit

Med et hegn eller stakit kan man først og fremmest sikre, at man opnår et bedre privatliv, da det kan omkranse hele grunden, og på den måde afskærme for naboer og vej. Dertil er hegnet eller stakittet en flot tilføjelse til haven. Blandt de mest populære typer finder man komposithegn og raftehegn. Dertil kan vi anbefale den ret ukendte type kaldet himmelhegn.

Du kan måske også lide...