Magasinet

NYT LOOK MED BETONMALING FRA PRIMACOL

Hjemme hos Mamamaruska og familien trængte børneværelserne til en opdatering. Og hvordan indretter man bedst et drengeværelse til en pre-teen, samtidig med at indretningen falder i moderens stilsikre smag? Med betonmaling fra Primacol, selvfølgelig…

Hjemme hos bloggeren Maria-Therese kan hun godt mærke at børnene bliver større og større. Og i takt med at børnene vokser, gør deres behov det også. Des ældre ungerne bliver, des mere tid bruger de på deres værelser, og derfor trængte de nu til en makeover.

Hvordan indretter man et drengeværelse til en pre-teen? Med Betonmaling fra Primacol, selvfølgelig! Dette var det oplagte valg, da det både faldt i sønnens og moderens smag.

Maria-Therese har lavet denne fine guide, inklusiv gode tips og tricks til når du skal arbejde med betonmaling:

5 gode tips jeg vil give videre

  1. Det vigtigste er til start at få dækket GODT af! Det grisser en del da malingen er tung og det derfor falder lidt fra rullen når man kører på væggen. Det samme gælder når man bruger sine redskaber til at glatte væggen ud med, så drysser det. Et godt underlag er alfa omega (jeg bruger det der malertæppe på rulle – der hænger fødderne ikke fast), og få dækket hylder osv af hvis du har det lige i nærheden. Husk også at brug malertape så du får fine kanter. Når det så er sagt, så vil jeg lige nævne at malingen er mineralmaling, og kan derfor tørres/vaskes af uden problemer både på gulve og vægge hvis man skulle spilde – også efter det er tørret. Genialt!
  2. Sørg for at få givet din væg et godt lag primer, så malingen hænger ved. Jeg var lidt for nærig med primeren, hvilket resulterede i at malingen ikke hæftede så godt fast og jeg måtte kæmpe lidt for at rulle det på. Så spar ikke på den.
  3. Få rørt din maling godt ud. Når du åbner bøtten, ligger alt vandet fra malingen øverst. Det er meget vigtigt at du får rørt malingen helt ud, så det er en ensartet masse. Rør også godt undervejrs i processen – hvis malingen pludselig bliver for tynd, bliver det noget sjask.
  4. Husk at kigge under dine fødder når du går væk fra malerunderlaget. Har du trådt i betonmaling der er har ligget på underlaget, sætter du små grå fodspor i resten af huset #sigerdetbare. Et tip er at have et par sko på når du maler, og træde ud af dem når du er færdig.
  5. Beslut dig for inden du går igang, hvordan du gerne vil have at det færdige resultat skal se ud, så du ikke pludselig står midt i processen og skal tage hurtige beslutninger. Skal det være helt groft og råt med afskalninger? Mindre groft med få afskalningen? Ingen afskalninger, et mere glat udtryk? Mulighederne er mange, og det er dig selv som bestemmer det færdige resultat. Jo mere du gnider med dit glittebræt som det så fint hedder, jo mere blankt og glat bliver resultatet. Jeg har valgt et råt look, med lidt afskalninger hist og pist.

“Jeg vil starte med at sige, at selvom det tager lidt tid og ikke bare er en maling man ruller på som sådan, så skal man ikke lade sig skræmme. Jeg synes resultatet er virkelig fedt, og man behøver ikke være super handy for at lave sådan en fin væg.”

Hvordan gør man?

STEP 1

Inden du skal igang så dækker du området af og omrører din Betonmalingen fra Primacol som skrevet herover. Du har grundet din væg med Primer forinden du går igang med selve malingen. Primeren ruller du på med en rulle, og bruger en pensel til hjørner og kanter hvor du ikke kan komme ind med rullen.

Betonmalingen rulles ligeledes på med en lille rulle – sørg for at få væddet rullen godt igennem med maling. Det er vigtigt at du kun maler 1 m2 af gangen, så malingen ikke når at tørre. Når du har malet 1 m2 tager du glitterbrættet og kører henover væggen så malingen jævnes ud, og får et betonagtigt look som man kender det fra rå betonvægge. Herfter gentager man processen indtil hele væggen er dækket. Lad væggen tørre i 24 timer.

STEP 2

Når væggen har tørret 24 timer, er det tid til næste lag. Det ruller du på som du gjorde med lag et – igen 1 m2 af gangen. Denne gang efterlader du små afskalninger hist og pist, hvis du gerne vil have et lidt råt look – du bestemmer helt selv hvor meget eller hvor lidt. Før malingen tørrer glatter du med dit glittebræt som du gjorde på første lag så du får en jævn overflade.

Efter 15-20 min (lidt længere efter herhjemme synes jeg men jeg havde også et godt lag maling på), så skal du bruge et glitterbræt af metal. Det skal være så glitterbrættet ikke sidder fast i malingen, og så kører du i cirkelbevægelser og udglatter væggen helt, så den bliver glat og fin.

Forsæt processen til hele væggen er færdig, og lad det så tørre endnu 24 timer.

STEP 3

Når væggen har tørret 24 timer, renser du den af, så der ikke er noget maling der sidder løst. Jeg brugte en lille kost, og børstede hele væggen. Det synes jeg fungerede super fint. Sørg også for at børste ude langs kanterne og oven på panelerne (det støvler en del betonmalingen, og ligger som sådan noget knust sten på gulvet), samt tørre overskydende maling af, så der ikke er noget der hænger fast i lakken, og derved ødelægger det færdige resultat.

Herefter er det tid til den dekorative lak. Den sørger for at overfladen beskyttes, og er rigtig smart især på et børneværelse som jeg har malet på. Lakken ruller du også bare på som de øvrige lag – sørg for at det ikke løber og rul et stykke af væggen af gangen, så resultatet bliver fint.

Lakken skal også tørre i 24 timer, og herefter er du færdig med din betonvæg.

Du kan måske også lide...