Magasinet

Vælg den rigtige pizzaovn til haven

Ønsker du dig brændende en ovn til pizza? Her guider vi dig til valget af den helt rigtige pizzaovn til haven, så du kan komme i gang med at mikse den bedste pizza sammen til hele familien på sommeraftenerne. Hjemmebagt pizza er nemlig en af danskernes favoritter her om sommeren.

Skal pizzaovnen være indenfor eller udenfor?

Langt de fleste pizzaovne fås til udendørs brug i haven eller på terrassen. Det er en lækker tilføjelse til sommermånederne, hvor det er ekstra varmt. Ønsker du dig dog, en indendørs ovn, så skal du ikke frygte, at du ikke kan få det. Det kan du nemlig.

Den indendørs pizzaovn er perfekt til dig, som vil bruge den hele året rundt. Det kan godt være træls at skulle udenfor i de kolde måneder for at bage en lækker pizza. Er du derimod ligeglad med turen udenfor hen over vinteren, eller vil du bare bruge ovnen om sommeren, så bør du vælge den udendørs ovn.

Herunder fortæller vi dig om yderligere to faktorer, du skal overveje, når du investerer i en pizzaovn. Husk at læse dem begge, så du vælger den rigtige ovn til dig. Det er nemlig ofte en stor investering, som er rigtig ærgerlig at gå galt i byen med.

Skal pizzaovnen have en skorsten?

Du kan få en pizzaovn uden eller med skorsten. De største fordele får du ved den med skorsten – især hvis den skal stå indendørs. Skorstenen leder nemlig røgen væk, når du bruger den. Og det kan være direkte farligt, hvis du danner for meget røg inde i huset.

Udendørs er det også en god idé at vælge en ovn med skorsten, da du så ikke får røg direkte ud i hovedet. Den generelle forbrænding i valgmuligheden med skorsten er også langt kraftigere. Husk, at tænke dig godt om, før du vælger, om din pizzaovn skal være med eller uden skorsten.

Skal pizzaovnen bruges til andre ting end pizza?

Du kan ikke kun bruge en pizzaovn til at lave pizza. Du kan også bruge den til at bage boller og til meget andet mad. Du kan grille kød, grøntsager eller fisk herpå. Mulighederne er uendeligt mange. Overvej, hvad du skal bruge din ovn til, inden du køber den. Den ideelle til dig, skal også kunne bruges til det, du vil bruge den til.

Når du vil bage kage eller brød i pizzaovnen, skal du satse på den ildfaste stenovn. Den holder varmen i længere tid ad gangen. Den anden mulighed er en ovn lavet i rustfrit stål. Her holder den ikke på varmen lige så effektivt. Til gengæld når den hurtigt de høje temperaturer.

Både ovnen i rustfrit stål og den ildfaste stenovn kan lave flere forskellige madretter. Det er værktøjet til dig, som elsker langtidsstegt mad eller bagning. Er du en vaskeægte madelsker, vil du ikke fortryde at investere i en pizzaovn til haven eller hjemmet.

Du kan måske også lide...