Magasinet

Sådan kan du give haven et løft

Ser din have trist og kedelig ud, så kan det være på tide, at din have får et løft. Der er mange opgaver at gå til i haven, og som kan være med til, at gøre haven til et rart og skønt sted at opholde sig igen, og hvor man kan nyde fritiden med familie og venner.

 

Vi ser her i artiklen nærmere på nogle af de opgaver, som man med fordel kan tage sig til i haven, og som kan gøre haven til et rart og skønt sted at være igen. Lyder dette interessant for dig og din egen have, så læs med fordel med videre her i artiklen, og få nogle gode tips til, hvordan du kan forskønne din have.

Rydning af grund og have

Først skridt er at få ryddet grunden og haven for haveaffald, og andet der ligger og flyder i haven. Her er det smarteste og praktiske at anskaffe en trailer, så man kan køre haveaffaldet på genbrugspladsen. Har man ikke allerede en trailer, er der masser af mulighed for at leje en trailer.

 

Ved rydning af grund og have kan man også have fordel af, at hyre en professionel havemand til opgaven. En professionel havemand vil nemlig stille med udstyr og redskaber, der vil gøre det nemt at få ryddet din have. På den måde vil du også spare en masse tid og besvær, ved at overlade opgaven til en professionel.

Ny beplantning

En have er ikke en rigtig have uden grønne planter og andet beplantning. Mangler din have derfor beplantning, kan du med fordel overveje, hvilken form for beplantning der kunne forskønne din have, såsom en ny græsplæne, træer, buske, hække, blomster og andet grøn beplantning.

 

En græsplæne er næsten et must i enhver have, og trænger din have til en ny græsplæne, så kan du overveje at så en helt ny græsplæne, eller du kan vælge at anlægge din nye græsplæne med rullegræs. Overvej fordele og ulemper ved begge, og vælg den bedste løsning for dig.

Belægning af fliser og sten

Belægning med fliser og sten er en fantastisk tilføjelse til enhver have, og har både æstetiske og praktiske fordele. Således ser belægning med fliser og sten fantastisk ud i haven, samtidig med at det kan være praktisk, ved at forbinde havens elementer med gangarealer og stisystemer.

 

En flot ny fliseterrasse er også værd at overveje, så der kan skabes et sted i haven, hvor man kan samles med familie og venner. På en fliseterrasse kan man opsætte siddepladser og borde, og man kan hygge med en lækker grill, når vejret tillader det. Det gør en fliseterrasse til en rigtig god tilføjelse til haven, så man kan samles med familie og venner.

Du kan måske også lide...