Magasinet

Sådan kombineres funktions- og stemningsbelysning

Det kan være meget forskelligt, hvilken belysning man lige har brug for. Der er f.eks. stor forskel på, om man skal sidde og læse lektier, eller om man skal have middag sammen med vennerne. Når man taler om belysning, så man kan både komme omkring det, der hedder funktions- og stemningsbelysning. Det kan være, du allerede lidt kan regne ud, hvad der definerer de to. Ellers kan du læse mere om det i denne artikel!

Når du skal lave noget praktisk

Der kan være mange praktiske ting, man skal lave, hvor man har brug for noget godt lys. Det kan f.eks. være, at du holder af at male. Så er det nok noget, som du gerne vil have noget godt belysning til. Hvis man ikke har det rette funktionslys, når man skal lave noget praktisk, så kan det godt resultere i, at man kommer til at overanstrenge sine øjne. Det er noget, der slider på øjnene, og det kan betyde, at de bliver ømme. Det kan naturligvis også betyde, at dit billede ikke bliver så flot som ellers. Det er jo også en meget god grund til, at man gerne vil have noget bedre lys i hjemmet.

 

Når der skal være den rette stemning

Det er dog ikke altid, at man gider have skarpt lys i hjemmet. Det er f.eks. ikke så hyggeligt, hvis man skal sidde og se TV om aftenen, eller hvis man skal have en romantisk middag sammen med sin kæreste. Her vil man hellere have det, som kaldes for ”stemningsbelysning”. Det er nemlig noget lys, der er med til at sætte en bestemt stemning i rummet, og hvis der er noget, som lys kan, så er det netop det med at sætte en stemning. Det kender du sikkert også godt selv. Hvis man lige skal hygge sig, så slukker man for det store lys og tænder måske nogle stearinlys.

 

Kan man få begge dele?

Hvis du vælger en LED-pære, så kan det sagtens lade sig gøre, at du både får funktions- og stemningsbelysning i hjemmet. Det ville også være irriterende, hvis man blev nødt til at undvære den ene, for man har jo brug for begge slags belysninger i et hjem, hvor der foregår flere ting. Det er klart noget, som du ikke kommer til at fortryde, hvis du investerer i. Lyset gør nemlig rigtig meget, og det kommer du sikkert også til at finde ud af.

 

Du kan måske også lide...