Magasinet

Tip til soveværelset: Løsningen mod uro og søvløshed

Der er alt for mange danskere, som ligger med urolige natte fyldt med søvnløshed. Er du en af dem? Så skal du læse med her. I denne artikel giver vi nemlig nogle gode råd om, hvordan du kan falde bedre til ro om aftenen og natten.

Hav den rette temperatur

Det er først og fremmest meget vigtigt at sørge for, at du har den rette temperatur i soveværelset. Og hvilke temperatur dette skal være, afhænger meget af dig og dit behov. Der er nogle mennesker kan godt lide at have et meget varmt soveværelse, hvor de rigtig kan gå i hi. Imens andre foretrækker et dejligt koldt soveværelse, så de ikke ligger og sveder om natten. Det er en meget individuel sag. Og du kan eventuelt eksperimentere lidt med nogle forskellige temperaturer, hvis du har svært ved at finde ud af hvad der er bedst for dig.

Hav tisset af og slappet af inden

Der er også mange der vågner om natten, fordi de skal tisse. Det er vigtigt lige at få tisset af og nærmest forberede sig på, at man nu skal til og i seng. Du kan se det som en længere rejse, som du skal afsted. Før du går ud af døren, så går de fleste også lige på toilettet for en sikkerheds skyld. Det bør du også gøre, før du skal sove. Ligesom blæren skal have lov til at slappe af, så skal hjernen også have det. Og det betyder altså at det er en god ide lige at slukke for alle skærme en halv time til en time før du skal sove. Du kan i stedet for hoppe i seng med en god bog eller lignende. Sådanne ting kan hjælpe hjernen med at slå ned i gear og begynde at slå fra.

Skal du have en kugledyne?

Det kan for mange mennesker også være en kæmpe hjælp at ligge med en kugledyne fremfor en almindelig dyne. Du kan købe en på Kugledyne-eksperten.dk, hvis det er noget du tænker kunne være godt for dig. En kugledyne virker tungere på kroppen og for mange mennesker kan denne ekstra tyngde virke meget beroligende. Man anbefaler derfor også kugledyner til små børn, som kan være urolige om natten. Men der er også et stigende antal af voksne, som benytter sig af dem. Vær dog opmærksom på at de kan være noget varme at ligge med.

 

Du kan måske også lide...