Magasinet

Vask bilen derhjemme – så bliver det som du vil have det!

De fleste af os har nok prøvet at tage i vaskehallen med bilen – og så stå og kigge efterfølgende – at der var et par steder – hvor du gerne lige ville have at vaskehallen havde taget lidt mere fat.

Det kunne have været på dine fælge eller bagsmækken, som er klassiske steder hvor vaskehallen kommer til kort.

Men – indtil at der kommer sensor teknologi der kan spotte det i vaskehallen og vitterligt sørge for at den både bliver helt ren – og bliver helt tør får du altså bare en bedre bilvask ved at gøre det selv.

Læg dertil risikoen for en decideret skade, der opstår i vaskehallen som du senere skal udrede sammen med dit forsikringsselskab / vaskehallen – det er ikke nemt og det er ikke få skader der sker om året. Se bare artiklen her: https://hsfo.dk/artikel/fdm-sv%C3%A6rt-at-bevise-at-skaden-er-sket-i-vaskehallen

Det skal du bruge af udstyr til at vaske din bil selv

Så, vil du undgå skader fra vaskehal og opnå et bedre resultat selv – kræver det lidt udstyr. Men bare rolig – for langt det meste holder i mange år, og det variable forbrug (autoshampoo mv.) ligger altså i småtingsafdelingen i forhold til bare nogle få bilvaske på stationen.

Til at starte med skal du have et ”startsæt” til bilvask. Det består som oftest af to vaskespande med grit guards, en vaskehånd, autoshampoo samt mikrofiber håndklæder.

Vil du gøre det rigtig godt – skal du have dig en højtryksrenser og en skumlanse.

Højtryksrenseren gør det muligt for dig at fjerne løstsiddende snavs inden du går i gang med forvasken af bilen. Skumlanse er en plastikbeholder med et sprayhoved, der kan komprimere særlig autoshampoo og vand til en tyk skum. Det sprayer du ud på bilen og lader det ligge på bilen, så det kan opløse det skidt, der ikke kom af med højtryksrenseren i første omgang. Mens skummen er på bilen kan du vælge at tage lister og emblemer med en blød detailing pensel.

Dine fælge kan du give en tur med en fælgrens, og benytte en dedikeret fælgbørste. Så vil du se et resultat, der er væsentligt bedre end det du kan opnå i vaskehallen.

Skumlansen til lakforsegling

I nogle vaskesæt til bilen får du også en vådforsegler med. Det er en væske, som du som oftest kan komme i din skumlanse. Brug den efter du har vasket bilen og inden du tørrer den. Kom lidt af væsken i skumlanse beholderen og spray det ud over bilen for at give den en let lakforsegling.

Du vil samtidig opleve at den efterfølgende tørring med mikrofiberhåndklæde går som en leg, da lakforsegleren samtidig har en vandafvisende effekt, som gør at vandet sætter sig i dråber på bilen og derved gør aftørring ekstremt nemt.

Du kan måske også lide...