Magasinet

Sådan kan du komme tættere på din arkitekttegnede drøm

Går du som mange andre rundt med en boligdrøm? Det kan være at du går rundt og drømmer at flytte ind i noget nyt nybyggeri, eller måske noget ældre autentisk eller noget arkitekttegnet som noget helt tredje. Der findes mange personlige årsager og forklaringer til, hvorfor valget falder på det ene fremfor det andet og lignende.

Mange associerer nybyggeri med store formuer, men dette er ikke nødvendigvis helt korrekt. At bygge en ny bolig koster generelt en vis formue, uanset hvilken type og lignende. I langt de fleste byggerier er det typisk grundet, materialevalget, håndværkertimer og design der koster penge. Derfor sætter budgettet oftest dagsordenen for, hvor meget du kan bygge, med hvad og i hvilket omfang.

Men dette er ikke ensbetydende med at din arkitekttegnet boligdrøm er langt fra realiserbar. For at gør din drøm mere realiserbar, kan du gøre brug af et par følgende metoder eller valgmuligheder.

Byg mindre og mere strategisk

Materiale forbruget stiger i takt med det areal, som du skal have bygget. Det kan derfor i være meget strategisk at bygge mindre, hvis du ønsker at spare nogle omkostninger. Du kan i dette tilfælde sparer gæsteværelser, som der ikke er et aktuelt behov for. Herunder kan du også gør udvalgte resterende værelser mindre, hvis der er behov for at spare yderligere.

Overvej hvilke materialer

Når du har reduceret værelserne og værelsesmålene, er en af de andre store omkostninger valget og forbruget af materialer. En måde at spare her, kan være at vælge at bygge med et større forbrug af træ. Sammenlignet med beton og gasbeton, er træ et billigere og hurtigere at bygge med.

Ønsker du et hus der samtidig er miljøvenligt, kan du vælge at udføre din arkitekttegnede drøm i form af et træhus. Årsagen til hvorfor træ er mere miljøvenligt, er bundet i at træ kan holde mere CO2, end eksempelvis betonbyggeri kan. Denne holdbarhed medvirker også til at dit hjem får et bedre indeklima.

Slå dig sammen med andre

En anden metode løsning, som du kan gøre brug af, er at slå dig sammen med andre. Med andre ord, kan du konvertere din boligdrøm til et dobbelthus, hvor I du kan bo med andre personer. På den måde kan I splitte omkostningerne der er ved byggeriet.

Det kan anbefales at gøre op med sig selv, om det at bo sammen med andre enten i et kollektiv eller adskilt.

For at komme tættere på at realisere din boligdrøm i form af at mindske omkostningerne, kan du gøre brug af de forskellige metoder i helhed eller enkelte udvalgte. Endvidere kan det altid anbefales at undersøge de forskellige muligheder, der er indenfor for arkitekter, da nogle af dem har forskellige prisleje og lignende.

 

 

 

 

 

 

Du kan måske også lide...