Magasinet

5 gode kager til dine gæster

Leder du efter en nem opskrift til chokoladekage? Måske vil du gerne bage en banankage, en drømmekage eller makron muffins. Herunder får du idéer til 5 forskellige kager, du kan bage til familiefødselsdagen, arbejdet eller andre begivenheder, som kræver en lækker kage.

Klassikeren: Chokoladekagen

Den lækre svampede chokoladekage er en ren klassiker. Den kan bages både som muffins, i bradepande eller andet. Kagen er en favorit for børnene. Du kan vælge at pynte den med alt fra små chokoladeknapper til farvet krymmel. Bager du klassikeren, skal den have brun glasur med kokos i. Ellers kan du nøjes med den hvide glasur, som også er lækker.

Den svampede: Banankagen

Er der noget mere lækkert end en svampet banankage? Fyld den med blåbær, chokoladen eller andet lækkert, som lige giver det sidste pift. Banankagen er virkelig lækker, hvis du dækker den til med chokoladeovertræk, og serverer den kold – lige fra køleskabet. Den bliver dog ikke så god, hvis du fryser den ned. Til gengæld kan den serveres med en masse lækker frugt til.

Den sunde: Gulerodskagen

Leder du efter et sundere alternativ til kagen? Måske er du på kur, måske er der en ingen sukker politik i børnenes børnehave. I hvert fald er gulerodskagen en god mulighed her. Du kan let bage den i små muffin forme, så du kan sende den med i børnehaven som en lækker eftermiddagssnack. Er du til lidt sukker, kan du selvfølgelig også putte små chokoladestykker i eller ovenpå – ligesom på chokoladekagen.

Den anderledes: Makron muffins

Makron muffins er lidt en anderledes kage. Det er sådan en, mormor måske bager, og du lige pludselig får lyst til. Opskrifterne på kagen finder du let online. Toppen er altid lidt knas, hvilket gør den ekstra lækker. Du kan selvfølgelig også bage den med chokolade. Faktisk er den superlækker, hvis du bager kagen med chokoladepulver, så den får den blandede smag af makron og chokoladekage.

Den fornemme: Jordbærtærten

Jordbærtærten kan være dyr at lave, men den får helt sikkert dine gæster til at huske besøget. Du kan gøre den ekstra lækker om sommeren ved selv at plukke jordbærrene hertil. Den lækre mazarinbund overdækkes med chokolade. Og inden du kommer jordbær på, skal vaniljecremen blandes med flødeskummet. Den er god fra bageren, men den er endnu bedre, når den er hjemmebagt.

Hvilken kage skal du servere for gæsterne?

Det kan godt være lidt svært at vælge hvilken kage, du skal servere for dine gæster. Én elsker chokoladekage, en anden er på kur og den tredje ved du faktisk slet ikke, hvilken kage der er favoritten hos. Husk, at chokoladekagen altid er en favorit blandt mange.

Du skal servere den kage for gæsterne, du har lyst til at servere. Selvfølgelig skal du ikke med vilje servere svigermors hadekage. Til gengæld kan mange mennesker lide rigtig mange forskellige kager, og derfor skal du ofte være uheldig for at ramme helt ved siden af. Og rammer du ved siden af, ja, så må du have revanche næste gang.

Du kan måske også lide...