Magasinet

Sådan får du en mere bæredygtig hverdag

Dette indhold er sponsoreret.

Bæredygtighed er blevet populært som aldrig før, så hvis du ønsker at leve mere bæredygtigt, er du nok langtfra den eneste. Det behøver ikke at være svært at få mere miljøvenlige vaner i hverdagen. Her på siden kan du læse mere om, hvordan du kan leve mere bæredygtigt med rørgræs og bambusgarn.

Bæredygtig have med rørgræs

Hvis du har en større have med en form for eng eller vandløb, kan du med fordel overveje at plante rørgræs. Rørgræs er ikke bare vigtigt for vandets evne til at rense sig, det har også stor betydning for vandlevende dyr og amfibiedyr. Det er derfor på mange måder en vigtig del af et komplekst system. Græsser har en tæppedannende vækst og opretter skud, der er hårløse og runde i tværsnit. Blomstringen sker typisk i juni og juli, hvor man ser et mere duskformet, sammentrykket småaks. Du får derfor rigtig flot græs, der samtidig gør noget rigtig godt for naturen.

Vidste du, at rørgræs er en gammeldags giv-den-videre-plante, hvilket betyder, at alle får den, hvis ens naboer smider noget ud af den. Den brogede græsart spreder sig derfor vildt ved hjælp af jordstængler, så det kan være en god idé at holde den fysisk afgrænset, hvis du ikke vil bruge al din tid på at holde den nede. Der er stor variation i højden på rørgræsset. Dog bliver græsset højest i områder med lidt fugtig, næringsrig bund i kanten af moser.

Bambusgarn som garnalternativ

Tidligere blev strikning nok mest set som en mormoraktivitet, men efterhånden er det blevet en aktivitet, som alle aldre har taget til sig. Strikning er enormt hyggeligt, og samtidig reducerer du CO2-aftrykket ved at undgå at støtte større virksomheder, der nogle gange kan være en forurenende industri. Hvis du vil strikke med ekstra god samvittighed, kan du med fordel kigge efter bambusgarn. Bambusgarn er et bæredygtigt alternativ til andre garntyper, og der er samtidig både et let og blødt materiale, som er nemt at strikke i. Garnet er fremstillet af bambusfibre, som har en række unikke egenskaber.

Bambusgarn er desuden ren vegetabilsk fiber i modsætning til mange øvrige garnkvaliteter, som stammer fra animalske fibre. Garnet har en stor slidstyrke og holdbarhed, hvilket gør det særlig anvendeligt til hverdagstøj. Derudover gør blødheden det velegnet til strik til både baby- og børnestrik.

Der findes desuden en række mere åbenlyse tips til, hvordan du kan få en mere bæredygtig hverdag. Du kan eksempelvis kigge efter miljømærkede produkter, når du shopper personlig pleje, ligesom du kan sørge for at affaldssortere dit skrald. Derudover kan du overveje at aflevere dit tøj til genbrug, når du ikke længere bruger det, og desuden selv købe brugt, når det er muligt.

Du kan måske også lide...