Magasinet

3 tips til renovering for begyndere

Dette indhold er sponsoreret.

Står du overfor et større eller mindre byggeprojekt derhjemme eller i virksomheden? Måske skal der bygges ud, sættes en ny væg op eller støbes nyt gulv? Så kommer du under alle omstændigheder til at skulle træffe nogle store valg i forhold til materialer og planlægning, som du måske ikke har stiftet så meget bekendtskab med før. Det kan være alt fra murstenstyper til tidsplanlægning af forløbet.

I denne artikel får du tre tips til renovering for begyndere om forskellige materialer og løsninger, som du bør kende til, før du kaster dig ud i dit renoveringsprojekt. Læs med lige her.

Hvordan skaffer jeg materialer?

Det første led i den reelle planlægning af din renovering er at finde ud af, hvilke materialer du skal bruge. Det vil sige, at du skal have besluttet dig mere præcist for, hvad der skal ske i din renovering – skal der bygges op fra bunden, eller skal der bygges på allerede eksisterende flader og elementer?

Når planlægningen er på plads, kan du gå videre til at skaffe selve materialerne. Et godt tip er ikke at gå på kompromis med mængden af materialer, der skal bruges. Skal du eksempelvis bruge mørtel til at bygge en mur op i et rum eller udenfor, kan det være en god idé at gå med en bakkemørtel bigbag for ikke at løbe tør undervejs i projektet.

Det er også en god idé at danne dig et overblik over alle de mulige løsninger, som du kan vælge imellem – i stedet for blot at kaste dig over det første, du møder. Vidste du for eksempel, at du kan få lavet flotte industrigulve, hvis du eksempelvis renoverer din butik? De er blevet et populært alternativ til plejekrævende trægulve.

Skal jeg have en byggetilladelse?

Det er ikke som udgangspunkt altid nødvendigt med en byggetilladelse, men det er altid bedst at være på den sikre side. Det ville være meget ærgerligt at gå i gang med et renoveringsprojekt, der så må indstilles, fordi der ikke var indhentet den lovpligtige tilladelse til det.

Som tommelfingerregel skal du ofte ikke indhente byggetilladelse til renovering i din egen bolig, men der kan være flere undtagelser, som du skal have dig for øje. Skal du renovere et offentligt sted, gælder der helt andre regler, som du bør tjekke op på, inden arbejdet sættes i gang.

Skal jeg lave et budget?

Det kan altid anbefales at lave et overskueligt – og realistisk – budget, førend hele renoveringsprocessen sættes i gang. Det er måske ikke den mest spændende del for den ivrige nybegynder, men det kan spare dig for rigtig mange svære og uforudsete valg hen ad vejen i processen. Hvis du budgetterer realistisk fra begyndelsen, vil du kunne komme i mål med renoveringen. Hvis ikke, risikerer du at løbe tør for midler undervejs og være nødt til at gå på kompromis med halve eller hele løsninger.

Du kan måske også lide...