Magasinet

Nyd sommeren i haven

Haven er blevet et af vores foretrukne rum, når vi skal slappe af og danskerne bruger i dag langt flere penge på haven end vi har gjort tidligere.

Der bliver lavet terrasser, overdækninger, drivhuse og orangerier som aldrig før. Der bliver sat planter i krukker og endda installeret udendørs højttalere, så man kan sidde i haven og lytte til sin yndlingsmusik.

Vi ser også at folk begynder at interessere sig for, hvilke materialer tingene er lavet i. For man gider ikke bruge tid på at male og vedligeholde sin terrasse, sine havemøbler og legepladsen.

Derfor vinder materialer såsom rustfrit stål og galvaniseret rør meget frem, når man f.eks. skal have lavet et rækværk til terrassen eller havetrappen.

Det er en rigtig god idé at bruge sådanne materialer, da de ofte er meget vedligeholdelsesfri og dermed slipper du for at skulle slibe og male dine møbler og lignende i haven. Det giver dig meget mere tid til blot at nyde sommeren, solen og de kølige drikke på terrassen.

Mange vælger også at lade en robotplæneklipper stå for græsslåning. Man skal blot installere en metaltråd hele vejen rundt i plænen, som sikrer at din robot plæneklipper ikke stikker af og kører ud på villavejen.

Den kan endda også selv køre tilbage til sin ladestation, hvor den kan tanke strøm og blive klar til endnu en tur. Igen slipper du dermed for at bruge tid på at vedligeholde haven og kan bruge mere tid med familien og børnene.

Det passer også rigtig godt ind i den travle familie, som har karriere, fritidsinteresser og mange andre ting at se til. Derfor er haven blevet vores frirum, hvor vi kan sidde og slappe af og lade batterierne op med lidt musik, en god bog eller blot lytte til fuglene, der fløjter i haven.

Rigtig mange har glæde af deres haver det meste af året. Hvis du vælger at bygge en havestue eller udestue får du endnu flere muligheder for at nyde haven og naturen – også selv om det regner og sner. Det kræver blot at du sørger for at varme din havestue op for eksempel ved at bruge en lille gasovn eller en biopejs. Det giver varme og koster ikke alverden at bruge.

Lidt grønne planter i havestuen skaber en frisk stemning og trækker din have helt indenfor. Så kan du sidde en råkold vinterdag med fødderne oppe og nyde varmen og planterne mens du nipper til en kop friskbrygget kaffe eller din yndlings te.

Så brug haven og nyd dit lille frirum, hvor du kan få tanket energien op.

Du kan måske også lide...