Magasinet

Sommerhygge på terrassen

Når sommeren nærmere sig, kribler det i fingrene for at komme ud og lave mad. Her er grillen et helt centralt element, der både skaber hygge og glæde, men samtidig indbyder til en unik madoplevelse. De fleste kender følelsen af eftermiddagssolen, blandet med duften af grill. Og hvad er mere dansk sommer end at stå og grille kød og grøntsager, mens de kolde drinks eller øl skaber en helhed, som gør madoplevelsen fuldendt.

Køkkenet flytter ud i haven

Mulighederne for madlavning på grillen er uendelig, og det er nærmest kun éns egen fantasi der sætter grænser. Grillede grøntsager med et godt stykke kød til, er en sikker vinder hver gang. Samtidig kan madoplevelsen krydderes med friske salater, der både kan give det sprøde og lette element. Derfor er en grillaften den hel ideelle hyggeaften, der kan samle flere omkring madlavningen, samtidig med at man kan lave forskelligt mad løbende. Samtidig er grillen ideel til at efterkomme forskellige ønsker og krav til den mad, man ønsker at servere. Nogen vil have fisk, andre kød, og så er der selvfølgelig dem, der gerne vil have lidt af det hele.

Grillen er også en god måde at lave mad sammen med børn på, ved f.eks. at lave grillspyd. Her kan de selv være med til at sammensætte de forskellige ingredienser, de vil have på grillen. En sjov og lærerig måde til at skabe interesse for madlavning hos børn. Og til sidst kan man altid slutte aftenen af med grillpølser eller snobrød.

Planlægning er essentiel

Det er dog en god ide at have en klar plan for, hvornår hvilke elementer skal grill, så alt maden er færdig på samme tid. Mange har nok prøvet at stå færdig med kødet, mens grøntsagerne ikke har fået nok. Her bør man også sikre sig, at kullene har den helt rette temperatur, før man lægger sine råvarer på. En god ide vil være at starte med grøntsagerne, inden man går i gang med kødet. Alt efter hvilken type kød man har, bør man altid have en plan for, hvor lang tid det skal have på grillen. F.eks. om bøfferne skal serveres blødrøde, eller helt gennemstegt. Et andet godt råd er at respektere kødets hviletid. Efter man har taget kødet af grillen, forstærker man saften og kraften – og dermed – smagen, hvis man pakker det ind og lader det hvile i nogen minutter. Brød bør altid komme på til sidst, da det ofte ikke skal have ret lang tid, og kræver en del opmærksomhed, for ikke at brænde på. Du kan finde mange flere gode tips, tricks og opskrifter til den perfekte grillaften her.

Med gode råvarer, de rette kul og godt vejr, kan grillen skabe en helt unik sommeroplevelse, hvor hyggen er helt i højsædet.

Du kan måske også lide...